omgeving camping

de omgeving

De Heibloem is landelijk gelegen in het buitengebied van Baarschot aan de rand van het landgoed de Utrecht en natuurreservaat ‘De Flaes’. Sinds 2011 vindt u hier de Flaestoren, een prachtige uitkijktoren tussen het Goorven en de Flaes! En een mooie rolstoelpad, midden in het Landgoed de Utrecht, vlak bij de Bockenrijder. Op fietsafstand ligt ook het Withollandven en de Keyenhurk in de Landschotse Heide en iets verder ligt landgoed De Baest, vlakbij het toeristische dorpje Oirschot. Het unieke van de ligging van De Heibloem is dat het vlakbij de Belgische grens ligt.

In de nabije omgeving liggen nog veel meer natuurgebieden en kleine gezellige dorpjes om te fietsen, wandelen en paard te rijden. Ook voor de visliefhebbers zijn er verschillende mooie visvijvers in de buurt te vinden. Ga je liever eens naar de stad, ook Eindhoven, Tilburg, Breda, Antwerpen en ‘s-Hertogenbosch zijn goed bereikbaar.

wat nog meer?

De Heibloem ligt middenin een recreatief gebied waarin o.a. markten en braderieën, gildedagen en dorpsfeesten gehouden worden. Er zijn verschillende musea, leuke attractieparken, een safaripark en nog veel meer.

De campinggasten van De Heibloem krijgen bij aankomst een informatiemapje over de omgeving, met daarin veel fiets en wandelroutes, ook voor GPS. In deze omgeving zijn verschillende netwerken van fiets en wandelroutes.

Op het nabijgelegen Landal park Duc de Brabant, kunt u gebruiken maken van verschillende faciliteiten zoals: buitenzwembad, restaurant, winkel, fietsverhuur, enz.

De Heibloem is aangesloten bij de Vekabo, VVV Land van de Hilver en gekeurd door de ANWB, ACSI en NKC. Voor meer informatie over de omgeving en de activieiten die wij zelf organiseren verwijs ik u door naar de volgende websites:

Fietsen in de Kempen
In den Bockenreyder
VVV Hilvarenbeek
Uit in Brabant
Duc de Brabant

Copyright De Heibloem 2018